ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΦΑΡΜΑ

Αρνίσια παϊδάκια με σκόρδο και λεμόνι, σερβιρισμένα με πουρέ ρεβιθιών

[one_third]



(για 4 άτομα)
8 παιδάκια αρνίσια
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 λεμόνια ( χυμό από τα 2, ξύσμα από το 1)
300γρ. ρεβίθια (κατά προτίμηση βιολογικά) ξεφλουδισμένα, μουλιασμένα αποβραδίς και βρασμένα μέχρι να μαλακώσουν καλά.
1 κουτ της σούπας μυρωδικών ξερών (θυμάρι, ρίγανη, θρούμπι)
150ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο κατά προτίμηση βιολογικό
2 κουτ. της σούπας ξίδι βαλσαμικό (κατά προτίμηση βιολογικό)
1 ματσάκι δυόσμο ή μέντα.
Αλάτι, πιπέρι

[/one_third]

 

[two_third]lamb-hummus-green-beans

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πασπαλίζετε τα παιδάκια με αλατοπίπερο και το μίγμα των μυρωδικών, τα περιχύνετε με δύο κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξύδι και τα ανακατεύετε καλά.

Τα αφήνετε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Στο μεταξύ στραγγίζετε τα ρεβίθια (κρατάτε λίγο από το ζουμάκι τους) και τα πολτοποιείτε στο multi μαζί με το σκόρδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιών, ανάλογο αλατοπίπερο και έξι με επτά κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο.

Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο από ζουμάκι τους, ώστε να γίνει ο πουρές πιο βελούδινος.

Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα μαντεμένιο τηγάνι με ρίγες ή το γκριλ και ψήνετε τα μαριναρισμένα παιδάκια, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν πρώτα από τη μία και ύστερα από την άλλη πλευρά. Ενδιάμεσα τα αλείφετε με τη μαρινάδα τους.

Σερβίρετε τα παιδάκια συνοδεύοντας με τον πουρέ των ρεβιθιών και μερικά φυλλαράκια μέντας ή δυόσμο.

Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και επιπλέον πιπεράκι.

[/two_third]