Στήθος ΒΙΟ

Η κοιλιά είναι ένα αρκετά παχύ σημείο του ζώου. Συνήθως τεμαχίζεται και γίνεται «πατσάς». Αν όμως το καθαρίσουν οι κρεοπώλες μπορεί να γίνει ένα νοστιμότατο ρολό. Η μπροστινή πλευρά της κοιλιάς είναι το στήθος η λεγόμενη «πανσέτα» από εκεί γίνεται το μπέηκον ή αλλιώς κομμένη σε λεπτές φέτες γίνεται στη σχάρα, στη γάστρα ακόμα και […]

Νουά BIO

Είναι το κομμάτι, που βρίσκεται στο πίσω μέρος του μηρού. Ενδείκνυται για «επίσημα» δείπνα, καθώς είναι εμφανίσιμο γιατί μπορεί να μαγειρευτεί ολόκληρο, όπου κόβεται εύκολα σε λεπτές φέτες και δεν διαλύεται. Είναι εντελώς άπαχο και είναι τέλειο για ψητό της κατσαρόλας. Το ζουμί που βγάζει δένει τέλεια και κάνει πολύ ωραία σάλτσα.

Κιλότο BIO

Είναι κομμάτι που βγαίνει από τον τελευταίο σπόνδυλο της ράχης και το οστό της λεκάνης. Είναι από τα πιο λιπαρά κομμάτια του μοσχαριού με πλούσιο συνδετικό ιστό. Κάνει για όλα τα μαγειρευτά, γίνεται πολύ μαλακό γι΄αυτό μπορεί να γίνει και στο φούρνο. Αν κοπεί σε λεπτές φέτες μπορεί να γίνει στη σχάρα ή σε τηγάνι […]

Σπάλα BIO

H σπάλα βρίσκεται στον ώμο του ζώου. Είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια του μοσχαριού με το λιγότερο λίπος. Περιλαμβάνει το χτένι της σπάλας, που είναι και το πιο μαλακό και τρυφερό από τα άλλα κομμάτια κι αυτό γιατί έχει λίγη ποσότητα κολλαγόνου. Επίσης, έχει το νουά της σπάλας και τα ποντίκια. Είναι ιδανικό για […]

Σβέρκος Ελιά Α/Ο BIO

Με ή χωρίς κόκαλο κάνει για μαγειρευτά (κοκκινιστό, λεμονάτο , στιφάδο)και είναι ιδανικό για κρεατόσουπα. Τα κομμάτια της ελιάς που είναι κοντά στο κόκαλο είναι πιο μαλακά, ενώ όσο πλησιάζουμε στις εξωτερικές πλευρές τα κομμάτια είναι λίγο πιο σκληρά και συνήθως γίνονται κιμάς. Δεν ενδείκνυται για σχάρα.

Σβέρκος ελιά Μ/Ο ΒΙΟ

Με ή χωρίς κόκαλο κάνει για μαγειρευτά (κοκκινιστό, λεμονάτο , στιφάδο)και είναι ιδανικό για κρεατόσουπα. Τα κομμάτια της ελιάς που είναι κοντά στο κόκαλο είναι πιο μαλακά, ενώ όσο πλησιάζουμε στις εξωτερικές πλευρές τα κομμάτια είναι λίγο πιο σκληρά και συνήθως γίνονται κιμάς. Δεν ενδείκνυται για σχάρα.